Diş eti çekilmesi ağız içi hijyene önem vermeyen kişilerde yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Periodontitis olarak da bilinen diş eti çekilmesi hastalığı vaktinde tedavi edilmezse eğer çekilme hızla devam ederek diş ve kemik kaybına neden olabilir.
Diş eti çekilmesi nedir sorusu diş etini çevreleyen yumuşak dokunun bakteriler ve plaklardan dolayı zarar görüp aşınması şeklinde cevaplanır. Diş eti çekilmesi tedavi edilmezse eğer hastalık çok hızlı gelişim gösterir ve çekilme hızla devam eder. Diş eti yumuşak dokusunda kayıplar yaşandığı zaman dokular yeniden büyüyemediği için diş eti kaybının tedaviler ile acilen önlenmesi gerekir.
Diş eti çekilmesi tedavisi genellikle diş etlerinin çekilmeye devam etmesini durdurmak ve süreci yavaşlatmak için gerçekleştirilir. Diş etlerinin çekilmeye devam etmesini durdurmak için, diş hekiminiz çekilmeye neden olan bakterileri derin bir temizleme operasyonu ile temizleyecektir. Diş taşı temizliği ve kök düzeltme uygulamaları ile dişte oluşan tartarlar yok edilir. Bakterilerin yeniden oluşmaması için antibakteriyel jel ve antibiyotik içeren gargara da reçete edilebilir.
Ağız içi hijyene önem vererek diş eti çekilmesi sürecini yavaşlatmak için:
Diş eti çekilmeleri ciddi boyutta ise diş hekiminiz size uygun cerrahi operasyonlardan bazılarını önerebilir. Tedavi için önerilen diş eti operasyonları ise şu şekildedir.
Diş eti çekilmesi tedavisi yararları sayesinde diş eti çekilme hastalığının ilerlemesi durur ve olası diş ve kemik kayıpları da önlenmiş olur. Diş eti çekilmesi tedavisi sayesinde hastalık ilerleme göstermez ve sağlıklı dişlere sahip olunur. Tedaviden sonra dişlere çok iyi bakmak gerektiği için ağız ve diş hijyenine gereken önemi vermek gerekir. Diş eti çekilmesi tedavisine ne kadar erken başlanırsa eğer diş eti kaybı da o kadar az olur. Diş eti yeniden büyüyebilen bir doku olmadığı için diş eti tedavisini mutlaka yaptırmak gerekir.
Haber, Duyuru, ve her türlü gelişmeden haberdar olmak için e-bülten aboneliğini yaptırınız